Singura Felina

sâmbătă, 16 august 2014

Previziuni sumbre ?PREVAD CU OCHII MINTII HAUL CARE NE ASTEAPTA IN IMEDIAT URMATOAREA PERIOADA. NU AVEM NIMIC SOLID PE CE SA NE BAZAM.Cu cat intru in profunzimea previziunilor pentru viitor, cu atat nu vreau sa particip in nici un  fel la dezastrul Romaniei si romanilor.
Ce sperante a avut generatia noastra, mai ales dupa 1989 si cum s-a ales praful de ele!!! Cum poate un singur om sa aduca o societate intreaga in comuna primitiva, cum poate un neam intreg sa isi doreasca un Neica Nimeni cu,  cutia craniana goala, fara nici o gandire constructiva ci, numai indemnat la prostii de altii, sa se pregateasca sa preia fraiele atelajului,  pentru aruncarea lui in haul istoriei.
Cum nu facem noi nimic si doar  asistam pasivi de parca ar fi vorba de altcineva, alta tara, sau ca si cum am fi spectatori la un film in cinematograf si cand se vor aprinde lumina la sfarsit, ne vom scutura de  actiunea filmului  si ne vom intoarce la viata noastra patriarhala in timp ce, eroii si actiunea filmului vor fi uitati in scurt timp. Nu ne gandim ca toata actiunea se petrece in viata noastra, in  actualitate si ne va lovi in  scurt timp. Suntem pe marginea prapastiei din vina noastra. Toate aceste juguri puse de gatul nostru  subtirel, ne sleiesc si cand ar fi nevoie de puterea noastra sa intoarcem caruta istoriei transformand-o in masina de farmula 1, nu vom izbuti decat sa dam cateva rateuri.
Ma gandesc mereu la ce gandesc tinerii ramasi in tara despre situatia lor, despre viitorul lor in ceata.
Oare mai pot ei sa se ridice la inaltimea celor cu 2-3 generatii in urma ?
Exemplul actual care scoate in evidenta tarele noastre ancestrale dovedeste ca, noua constiinta are sub picioare, un teren de lut, care inca nu este asezat.
La cine sa gandim sa constuiasca o cale  dreapta si libera de tot felul de inconsecvente umilitoare pentru noi?
As vrea sa  sper ca  viitorul va fi luminos pentru urmasii nostrii, nu sabotati de tot ce are neamul nostru mai rusinos. Sa nu uitam ca pana acum in aceste zile hotaratoare pentru existenta neamului nostru, romanii in orice situatiei a istoriei noastre s-au aflat, s-au dovedit  patrioti, curajosi, mandri si demni.
Dar pentru ca datorita situatiei financiare a fiecarui roman, consider ca cei mai harnici, bine pregatiti  intelectual  si profesional au luat drumul pribegiei. Aici au ramas numai cei capabili sa aiba curajul sa gandeasca ca pot intoarce soarta Romaniei si romanilor. Sunt niste visatori cu ochii deschisi si niste aventurieri ai soartei.
As vrea sa mor putin si sa revuin la viata peste minimum 10 ani. Oare ce as vedea ? M-as bucura ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu