Singura Felina

joi, 25 septembrie 2014

Autoaparare

Dreptul la autoaparare: Washingtonul accepta portul de arme de foc in public

autor: FrontPress 25.09.2014

arma fataConsilierii municipali ai Washingtonului au votat în unanimitate o lege care să permită rezidenților și vizitatorilor să poarte arme de foc în capitala Statelor Unite, pentru prima dată în aproape 40 de ani.
Proiectul de lege a fost conceput pentru a se supune unei hotărâri judecătorești care a fost adoptată pentru a înlocui o veche reglementare care interzicea portul armelor de foc în public, o lege care a fost considerată în iulie de către un judecător federal ca fiind contrară Constituţiei americane.
“Noi nu vrem cu adevărat să permitem portul armelor de foc în Districtul Columbia, însă cu toţii ştim că trebuie să ne supunem deciziei tribunalului”, a declarat consiliera Muriel Bowser.
Locuitorii orașului Washington care doresc să poarte arme de foc, cu condiția ca ele să nu fie vizibile, vor trebuie să îndeplinească mai multe cerințe și să specifice motivul pentru care au nevoie de o armă.
Mai mulți parlamentari ai orașului au declarat că ar prefera să mențină o interdicție totală pe arme de foc, însă au fost forțați să accepte hotărârea Curții.

În prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populaţiei să poarte arme de foc în public. De pe PresaLibera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu